Varför Firar Vi Våffeldagen at News

trendnyheter i sverige

Varför Firar Vi Våffeldagen. Våffeldagen är en sentida benämning på vårfrudagen (marie bebådelsedag), en kyrklig högtid som historiskt sett också fått markera vårbrukets början. Här kommer den korta versionen! Våffeldagen är på gång, den firas den 25 mars. Egentligen är denna dag vårfrudagen, alltså jungfru marie. Men, varför heter det våffeldagen och varför äter vi våfflor? Det är en högtid som markerar dagen då jungfru maria mottog beskedet från ängeln gabriel att hon är. För det är våffeldagen eller vårfrudagen som dagen egentligen kallas. Ordet våffeldag har sitt ursprung från den kyrkliga högtiden vårfrudagen, även kallat marie bebådelsedag, då jungfru maria enligt evangelierna denna dag fick veta av ärkeängeln gabriel. Vad är egentligen vad och varför äter vi våfflor i slutet på mars? Därför firar vi våffeldagen i dag är det fritt fram att frossa i våfflor med grädde och sylt. Enligt evangelierna fick jungfru maria. Varför firar vi våffeldagen det hela börjar vid den kristna högtiden ”marie bebådelsedag”.

Varför firar vi våffeldagen? 7 saker du inte visste! Leva & bo
Varför firar vi våffeldagen? 7 saker du inte visste! Leva & bo from www.expressen.se

För det är våffeldagen eller vårfrudagen som dagen egentligen kallas. Våffeldagen är på gång, den firas den 25 mars. Men, varför heter det våffeldagen och varför äter vi våfflor?

Varför firar vi våffeldagen? 7 saker du inte visste! Leva & bo

Det är en högtid som markerar dagen då jungfru maria mottog beskedet från ängeln gabriel att hon är. Enligt evangelierna fick jungfru maria. För det är våffeldagen eller vårfrudagen som dagen egentligen kallas. Egentligen är denna dag vårfrudagen, alltså jungfru marie.